Grabar Kitarović: Nikad više srpski tenk neće ući u Vukovar

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je večeras da je "velikosrpska agresija" na Hrvatsku poražena i poručila da nikad više nijedan jedini srpski tenk neće ući u Vukovar.

Objavljeno: 30. 08. 2019 - 23:36

"Velikosrpska agresija je propala, ona je poražena. Medjutim, svima onima koji danas prijete Hrvatskoj želim vrlo jasno da kažem da nikada više nijedan jedini srpski tenk neće ući u Vukovar. Neka se niko time ne zavarava", rekla je Grabar Kitarović za Dnevnik HRT, prenosi N1.

Ona je kazala da je "velikosrpska agresija, nažalost, zabilježena krvavim slovima u hrvatskoj istoriji" i dodala da Hrvatskoj lekcije svakako neće dijeliti država koja se nije suočila sa sopstvenom istorijom.

Grabar Kitarović je rekla i da ju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić molio, a ne samo tražio od nje, da ne koristi termin "velikosrpska agresija", ali da mu molba nije uslišena.

Ona je je reagovala na prošlonedjeljnu Vučićevu izjavu da je od nje tražio da se ne koristi stalno taj izraz jer to više nema smisla, i navela da je "u diplomatskim odnosima i diplomatskoj korespondenciji veoma, veoma neprimjereno i nedopustivo prepričavati sadržaj razgovora u četiri oka".