CG pomorcima nije zabranjena plovidba u vodama SAD-a

Izdavanje viza crnogorskim pomorcima ide ustaljenom dinamikom i, po informacijama sa kojima Ambasada Sjedinjenih Američkih Država raspolaže, nema dodatnih restrikcija po tom pitanju, saopšteno je danas iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Objavljeno: 01. 09. 2019 - 20:59

Kako ističu u ministarstvu, prošle nedjelje došli su do nezvaničnih informacija o mogućoj zabrani plovidbe pomoraca Crne Gore na brodovima u vodama SAD,  te se ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

 “Ministar je tom prilikom ukazao na značaj crnogorskog pomorstva kako sa istorijskog tako i ekonomskog aspekta za Crnu Goru, a od Džudi Rajzing Rajnke je dobio uvjeravanja da izdavanje viza crnogorskim pomorcima ide ustaljenom dinamikom i da, po informacijama sa kojima Ambasada SAD raspolaže, nema dodatnih restrikcija po tom pitanju”, navode u tom resoru.

Nurković se zahvalio delegaciji Ambasade SAD-a u Crnoj Gori na brzoj reakciji i organizovanom sastanku, čime je još jednom, kao mnogo puta do sada, potvrđen primjeran odnos između institucija Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

 “Vlada Crne Gore i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će uvijek, kao i do sada, štititi interese časnih i poštenih pomoraca koji teško zarađuju svoj pomorski hljeb i biti čvrst oslonac u njihovom profesionalnom i korektnom radu kako na domaćim tako i na stranim brodovima širom svijeta”, poručuju iz ministarstva.