Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića.

Objavljeno: 02. 09. 2019 - 22:50
Foto: Beta/Hina

Osim protiv Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana te jedne austrijske državljanke.

Prvookrivljenom, kao predsjedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljenom, kao izvršnom direktoru finansija u koncernu, stavlja se na teret da su tokom 2013. godine zloupotrijebili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 miliona eura u korist švajcarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nijesu niti će biti obavljene u korist koncerna, prenio je portal Index.hr.

"Na taj se način švajcarsko trgovačko društvo bespravno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern od 1,25 miliona eura", piše DORH.

"Četvrtoj okrivljenoj, odgovornoj osobi tog švajcarskog trgovačkog društva, stavlja se na teret da je prvookrivljenom i drugookrivljenom pomogla izdavanjem računa, u ime švajcarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge.

Trećeokrivljenoj, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju učestvovala tako što je podsticala prvookrivljenog i četvrtookrivljenu.

U optužnici se navodi i da su stvarni vlasnici švajcarskog trgovačkog društva bili drugookrivljeni i trećeokrivljena, piše DORH.