Premijera nove serije “Naši momci” na HBO-u

Serija „Naši momci“ (Our Boys) je uzbudljiva drama koja prati istragu ubistva trojice jevrejskih i jednog palestinskog tinejdžera u Izraelu, čije smrti su pokrenule rat. Prve tri epizode su već dostupne na HBO GO-u, a nove dolaze u ponudu utorkom. Premijera na HBO 3 kanalu biće 5. septembra u 22.00h.

Objavljeno: 04. 09. 2019 - 23:49

U ljeto 2014. godine, militantni pripadnici Hamasa kidnapovali su i ubili trojicu jevrejskih tinejdžera. Izrael je u šoku, potrešen i gnevan. Dva dana kasnije, spaljeno tijelo palestinskog tinejdžera iz istočnog Jerusalima pronađeno je u šumi na zapadnoj periferiji grada. U narednim danima, Simon – agent izraelske bezbednosne službe Šin Bet, istražuje ubistvo, dok roditelji ubijenog tinejdžera otpočinju dugačko i bolno putovanje u pokušaju da dođu do pravde i pronađu utjehu.

Serija je zasnovana na istinitim događajima koji su doveli do izbijanja rata u Gazi i prati istragu ubistva Muhameda Abua Kdeira. Ovo je priča o svim ljudima čiji životi su zauvijek promijenjeni ovim događajima.

Autori ove desetodjelne serije su Hagaj Levi („Afera“), Džozef Cedar i Tafik Abu-Vael, a nastala je kao Keshet Studios i HBO koprodukcija.