MOJKOVAC: U toku radovi na projektima u vrijednosti blizu 40 miliona eura

Realizacija kapitalnih projekata na teritoriji opštine Mojkovac u planiranoj je dinamici, uz neophodnost intenziviranja u pojedinim segmentima, kako bi građevinski radovi bili završeni u što je više mogućem obimu prije zimskog perioda, zaključeno je na jučerašnjem sastanku direktora Uprave javnih radova, Rešada Nuhodžića, predsjednika Opštine Mojkovac, Ranka Mišnića i direktora Skijališta Crne Gore, Miloša Popovića.

Objavljeno: 05. 09. 2019 - 10:57

Uprava javnih radova u Mojkovcu trenutno realizuje projekte u vrijednosti blizu 40 miliona eura.

Akcenat je stavljen na izgradnju novog ski centra Žarski na Bjelasici, kao najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac i jedan od značajanijih za turističku privredu cijele Crne Gore, u koji će Vlada u naredne tri godine investirati blizu 30 miliona eura.

Na ovom području u toku je zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice u dužini od oko 10 kilometara do lokacije na kojoj je predviđena bazna stanica. Uprava javnih radova je nedavno završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova.

Sagovornici su istakli zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izgradnje pješačkog mosta preko magistrale, koji će spojiti centar grada sa sportsko-rekreativnom zonom na bivšem jalovištu. Vrijednost projekta, koji će biti realizovan u dvije faze, je oko dva miliona eura, a ugovoreni rok za završetak radova je do početka naredne godine.

sastanak-u-opstini-mojkovac-foto1

U sportsko-rekreativnoj zoni u toku je i izgradnja pratećih sadržaja parkovskog tipa, u vrijednosti od 154 hiljade eura, koji, pored postojeće biciklističke i trim staze, predstavlja početak projektom zamišljene organizacije prostora od oko 18 hekatara.  

Transfer stanica sa reciklažnim centrom, čija je izgradnja počela u junu, značajno će doprinijeti rješavanju pitanja zaštite životne sredine. Vlada će iz kapitalnog budžeta u ovaj projekat uložiti blizu dva miliona eura, a rok za završetak radova je početak 2021. godine.

Oni su se osvrnuli i na projekte u cilju razvoja putne infrastrukture i unapređenja privrednog ambijenta Mojkovca. Posebno su istaknuti izgradnja ulice pored groblja, koja je u završnoj fazi, kao i nedavno započeti radovi na saobraćajnicama u okviru Biznis zone.

Ukupna vrijednost ovih projekata je oko milion eura.