Ministarstvo odbrane: Demokratski front ne priznaje ni VCG, ni državu Crnu Goru

Galama koju proizvodi Demokratski front samo je dokaz da smo donijeli ispravnu odluku kada je u pitanju formiranje vježbovno - strelišnog poligona na Sinjajevini, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Objavljeno: 06. 09. 2019 - 10:40

Saopštenje MO prenosimo integralno.

"Reagujemo na ovakve istupe, koji nemaju dodira sa realnošću, ali koji perfidno pokušavaju ugroziti najvitalnije nacionalne interese, kao što su bezbjednost zemlje i sklad i suživot različitih vjera i nacija.

Opšte je poznato da Demokratski front ne priznaje ni VCG, ni državu Crnu Goru, što je njihov lider i kazao u Parlamentu. Sigurni smo da bi podržali ovaj pravac da je u pitanju vojska neke druge države, a njima milije od Crne Gore.

Nastavljajući sa negativnom kampanjom protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, kao  i države Crne Gore, jasna je namjera tog političkog saveza da ovakvim i sličnim aktivnostima nastavi sa političkom destrukcijom, pokušavajući da onemogući ostvarivanje najvitalnijih nacionalnih interesa koji se tiču  bezbjednosti ove države i njenih građana.

Kako se prethodnog dana moglo čuti u Vladi, nakon sjednice, gdje je jednoglasno donešena odluka o formiranju poligona, ističemo - prostor će isključivo biti korišten kao vježbovno - strelišni poligon za potrebe vojske, iste vojske kojoj gotovo svakog dana raste rejting, jer se sve više radi na njenoj izgradnji, opremljenosti i obučavanju, po mjeri države i građana.

Vojska ne dolazi na Sinjajevinu, ona je i danas tamo i svih ovih mjeseci, radeći zajedno sa poljoprivrednicima i stočarima te planine na izgradnji infrastrukture i stvaranja boljih uslova za njeno korišćenje. Svakog dana, naši vrijedni inženjerci svjedoci su poštovanja i zahvalnosti i za njih, ali i za vojsku u cjelini.

Da nijesu u koliziji vojni poligoni i zaštita životne sredine, dokaz je postojanje mnogih integrisanih područja u razvijenim zemljama Evropske Unije.

Dakle, ostajemo dosljedni tradicionalnoj Crnoj Gori i njenim precima, ponosni što smo dio NATO porodice, gdje sa partnerima brinemo o bezbjednosti i sigurnosti svakog pojedinca."