Plenković: Pokušaj ulaska srpskih vojnika u Hrvatsku je provokacija

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da je pokušaj ulaska 11 srpskih vojnika u Hrvatsku provokacija sa ciljem izazivanja incidenta.

Objavljeno: 07. 09. 2019 - 21:01

"Riječ je o pokušaju koji očito nije imao komemorativni karakter kao što bi to trebalo biti, već sa očito namjeravanom provokacijom i sa ciljem izazivanja incidenta. Takva praksa je protivna međunarodnom pravu i za nas je kao državu neprihvatljiva i mi je kao država to najoštrije osuđujemo", rekao je Plenković, prenijela je regionalna N1 televizija.

On je podsjetio da je hrvatska policija jutros na graničnom prelazu Bajakovo spriječila ulazak 11 vojnika s područja Srbije na područje Hrvatske.

"Nenajavljenog, neprijavljenog i nedogovorenog dolaska da bi boravili na području Jasenovca", dodao je hrvatski premijer.

"Ono što bi bilo normalno jeste da su srpske vlasti najavile ovaj dolazak. Ovih Vulinovih 11 koji su htjeli da dođu u Hrvatsku očito su zaboravili propise i međunarodno pravo. Sve ostalo je klasična vježba politikanstva i dizanja tenzija između Hrvatske i Srbije", naglasio je  hrvatski premijer.