Čeh brutalno pretučen u Prištini

Kosovo je juče u kvalifikacijama za Euro 2020. upisalo jednu od najvećih pobjeda u svojoj istoriji. U Prištini je pala Češka s 2:1.

Objavljeno: 08. 09. 2019 - 09:52
Screenshot

Zanimljivo, Kosovo ne zna za poraz u skupini A. Kosovari su pobijedili Bugarsku i Češku, a remizirali s Crnom Gorom i u prvoj utakmici s Bugarskom. Slijedi im dvoboj s Englezima.

Nekoliko navijača Kosova presrelo je navijača Češke sa zastavom, prebilo ga i pobjeglo. Video se pojavio na društvenim mrežama, no ubrzo je obrisan jer se radi o nasilnom sadržaju.

Prepucavanja i sukobi između Čeha i Kosovara traju danima. Juče je u Prištini uhapšena državljanka Češke koja je imala svu opremu kod sebe kako bi ubacila dron na stadion sa zastavom i natpisom "Kosovo je Srbija", no spriječena je zbog brze reakcije policije.

Inače, Česi i Srbi su se udružili prije utakmice i jedni drugima slali poruke podrške. No Srbija je izgubila protiv Portugala 4:2 na Marakani, a Češka od Kosova.

Česi su se prije utakmice slikali s natpisom "Kosovo je Srbija" i skandirali "Kosovo je srce Srbije", a Srbi su im juče s tribina zahvalili porukom "Hvala braćo".