Živković: “Medijska diverzija” na ugled Vojske nije postigla željeni efekat

Posmatrajući  medijski  napad, nekada "dva oka u glavi”, SNP-a i dnevnog lista “Dan”,  na Ministarstvo odbrane, ne čudi nas njihova međusobna koordinacija i sinhronizacija, kazao je poslanik DPS u Skupštini Crne Gore, Danijel Živković.

Objavljeno: 08. 09. 2019 - 12:02

<<< SNP: Nadležni da prestanu da se rugaju poslenicima javne riječi <<<

„Iako u odnosima SNP-a i Dana odavno ne cvjetaju ruže, iako su ovaj medijski prostor “okupirali” oni koji su SNP  pocijepali, očigledno da i dalje ovu partiju i spomenuti medij mnogo više spaja nego što razdvaja. Zato ovaj, populističko - demagoški poziv  SNP-a za odbranu novinara Dana od Ministarstva odbrane CG ne može a da nas ne vrati u neka prošla vremena. A u tim, ne tako davnim vremenima, postojalo je vojno krilo tadašnjeg SNP koje se zvalo 7 bataljon“, navodi Živković.

On podsjeća na njihov “nježan” odnos prema stranim i domaćim novinarima: od hapšenja, preko zaplijene opreme, zastrašivanja, proganjanja do stalnih prijetnji da će “osvojiti” državnu televiziju.

„Nekako nam je promaklo da se neko iz ove stranke ili medijskih profesionalaca iz dotičnih novina, ikad  usprotivio što se novinari maltretiraju i šikaniraju. Kao što se ne sjećamo da se bilo ko, pa i ovo esnafsko udruženje koje se sada angažovalo, ikada oglasilo da zaštiti napade na redakcije i novinare koji drugačije izvještavaju nego što to čini Dan i drugi opozicioni mediji. Mislimo na  fizičke napade na redakcije, preko crtanja meta njihovim koleginicama, do vulgarnih uvreda koje su u kolumnama jednog od “profesionalaca” lansirane prema novinarkama koje mu nijesu bile po volji“, istakao je Živković.

Poručuje da Vojska Crne Gore, bez obaziranja na neuspješne provokacije, predano radi na razvoju naše odbrane za dobro svih građana Crne Gore, koji neće više nikad biti u prilici da strijepe od "svoje" vojske na svojoj teritoriji. Prema njegovim riječima Ministarstvo obrane Crne Gore, samo sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosi i ne dozvoljava da bude predmet nečijih provokacija i podmetanja. Time se, kako kaže, brane ugled vojske i države.

„Što se odnosa sa javnošću ministarstva tiče i  njihove saradnje sa medijima, oni su već duže vrijeme predmet pohvala poslenika javne riječi, tako da ova “medijska diverzija” uperena ka ugledu Vojske Crne Gore, ministarstva i resornog ministra, nije postigla željeni efekat“, zaključio je Živković.