Maloljetnik uhapšen zbog ubistva djevojke, nanio joj više ubodnih rana


Policija je rasvijetlila ubistvo počinjeno u Nikšiću.

Objavljeno: 08. 09. 2019 - 14:11

"Juče je oko 19 sati od strane građana prijavljeno da je u blizini Krupca pronađeno tijelo NN osobe. Efikasnom akcijom utvrđen je identitet. Radi se o K.R. iz Nikšića, čiji je nestanak prijavljen istog dana. Na tijelu žrtve konstatovan je veći broj ubodnih rana nanijetih hladnim oružjem. Za nepunih dva sata lišeno je slobode lice 2003. godište iz Nikšića. I danas će uz krivičnu prijavu biti priveden u Više državno tužilaštvo", kazao je pomoćnik direktora za sektor kriminalistike Enis Baković, na vanrednoj pres konferenciji.

<<< Istraga o smrti djevojke: Sumnja se na ubistvo <<<

Uviđaj je obavio državni tužilac.

"Tužilaštvo je izdalo naredbu za obdukciju tijela. Nakon efikasnog i brzog rada došlo je do identifikacije lica za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivično djelo. Protiv maloljetnog lica je podnijeta krivična prijava. Ne možemo dati više podataka i detalja o samom događaju kao i maloljetnom licu. Molimo vas da sa posebnom opreznošću izvještavate o ovom slučaju", kazala je viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić.

Kako je dodala, više detalja o ubistvu i uhapšenom maloljetniku ne mogu da daju.

Na pitanje da li se zna šta je motiv ubistva, Baković je rekao:

"Razumijem vaše pitanje, ali imajte razumijevanje za naše šture odgovore. Na osnovu svih dokaza može se zaključiti da se radi o zločinu iz strasti", kazao je Baković.

Načelnik nikšićke policije Tihomir Goranović rekao je da je nestanak djevojke prijavljen 7. septembra.

“Policijski službenici su prikupili obavještenje od više građana i preduzeli više drugih aktivnosti koje su rezultirale dovođenjem maloljetnog lica u Centar bezbjednosti Nikšić”, dodao je Goranović.

Podsjećamo, sinoć je u kanalu iza brane na Krupcu, u Nikšiću, pronađeno njeno tijelo.

Djevojka je nestala u četvrtak 5. septembra i njen nestanak je prijavljen policiji.

Tijelo je pronašao mještanin koji je u blizini čuvao stoku.