Ko je tajanstena žena Metjua Palmera: Ima crnogorske korijene

Pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove i specijalnog izaslanika Stejt Dipartmenta za Zapadni Balkan Metju Palmera za region, osim poslovnih, vežu i privatne veze, jer je njegova supruga Danica rođena u Beogradu, ali kako je sam rekao, ima crnogorske korijene.

Objavljeno: 09. 09. 2019 - 23:23

Prije nekoliko godina su se upoznali, dok je Palmer bio na položaju političkog savjetnika ambasade SAD u Beogradu. Tada je, rekao da je u srpskoj prestonici upoznao Danicu Damjanović, koja mu je kasnije postala i supruga.

- Upoznao sam svoju suprugu Danicu, bivšu Damjanović, u Beogradu prije nekoliko godina. Iako je ona rođena u Beogradu, porodica Damjanović ima korijene u Crnoj Gori. Imamo kuću u Dobrim Vodama kod Bara gdje provodimo veći deo ljeta - odgovorio je 2014. godine na pitanje Vijesti, kakve su mu veze sa Crnom Gorom.

Doktorka Danica Palmer diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Prema podacima sajta vahealthprovider.com, zaposlena je kao psihijatar u bolnici u Aleksandriji, Virdžiniji. Specijalizirala je dijagnostiku i lečenje mentalnih bolesti, poput depresije, anksioznih poremećaja, zloupotrebe supstanci i šizofrenije.

Govori španski, srpski i hrvatski jezik, prenose srpski mediji.

Njenu fotografiju nemoguće je naći na internetu.