Vučić: Ne idem na more u Hrvatsku niti planiram, ne šetka mi se nigdje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uvek želio bolju saradnju sa Hrvatskom i da će tako i ostati kao i da po Srbiji hrvatski političari slobodno mogu da šetaju

Objavljeno: 11. 09. 2019 - 14:24

Povodom izjave Zorana Milanovića da bi odnose sa Srbijom sveo na minimun kada bi bio izabran za predsjednika Hrvatske i da ne bi dozvolio Vučiću da šeta kako želi, Vučić je rekao da on vrlo rijetko šeta i da nije ni atletičar, ni naročito pokretan.

"Ne šetka mi se nigdje, ne idem na more u Hrvatsku, niti planiram da idem. Uvijek sam želio bolju saradnju željeću i u budućnosti. Kod mene i kod nas mogu da šetaju koliko hoće", rekao je Vučić.

On je kazao da se Srbija orijentisala ka Budimpešti, da saobraćajnice gradi u tom smjeru i autoputeve i ka Češkoj i da ne traži ni od koga da voli Srbiju.

"Ne tražim ni od koga da nas voli, ni da molim za to i neću da se izvinjavam jer je njihova nasušna potreba da im se Srbi izvinjavaju vrijeme kada su se Srbi ponižavali dobrovoljno i klečali da dobiju neku lijep riječ je prošlo", rekao je Vučić.