Sastanak povodom kontrole realizacije “PORTODIMARE” projekta

Na inicijativu Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore, danas je u prostorijama Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom održan sastanak na kojem je obavljena kontrola stepena realizacije aktivnosti “PORTODIMARE” projekta.

Objavljeno: 11. 09. 2019 - 16:13

Sastanku su prisustvovali Miloš Marković i Milena Iličković iz Kancelarije za evropske integracije, koji su zaduženi za praćenje realizacije projekata u okviru Jadransko-Jonskog transnacionalnog programa – Interreg ADRION i direktor Javnog preduzeća Predrag Jelušić sa saradnicima.  

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u okviru ovog programa sprovodi Interreg ADRION “PORTODIMARE” (GeoPORtal of TOols & Data for sustainable Management of coAstal and maRine Environment - Geoportal alatki i podataka za održivo upravljanje životnom sredinom obale i mora) projekat koji ima za cilj kreiranje zajedničke platforme (Geoportala) za podatke, informacije i alatke fokusirane na obalno i morsko područje Jadransko-Jonske regije, integrišući postojeće baze podataka, portale i alatke razvijene u prethodnim projektima finansiranim od strane EU (SHAPE, ADRIPLAN i sl.). 

Tokom ove monitoring posjete (kontrole stepena realizacije projekta) su predstavljene aktivnosti koje je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom do sada realizovalo u okviru “PORTODIMARE” projekta. 

Nakon toga se diskutovalo o realizovanim projektnim aktivnostima, budžetu, finansijskim izvještajima, ciljnim grupama, postignutim rezultatima kao i aktivnostima koje treba realizovati u narednom periodu. 

Na samom kraju sastanka predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobro su izrazili obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima kao i spremnost za nastavak saradnje.