Proteste nastavljamo 30. septembra

Protesti pokreta “Odupri se 97000“ nastaviće se 30. septembra, saopštio je Džemal Perović, jedan od lidera tog pokreta.

Objavljeno: 15. 09. 2019 - 07:42

On vjeruje da će protesti biti masovni, uzimajući u obzir činjenicu da su u međuvremenu isplivale nove afere koje su uticale na građane.

“Proteste nastavljamo 30. septembra. Što se tiče koncepta, neće biti ništa mijenjano, u smislu da će biti mirni, kao i do sada, biće masovni, u to sam uvjeren, zato što su se poslije afere „Koverta“ desile još neke afere. Ove afere sa stanovima su na neki način potvrda zarobljenosti institucija. Građani su razočarani i upravo će ih ta razočaranost izvesti na ulicu. Već se izdvaja politička klasa iznad građana, to je javno saopštio jedan koji je dobio šesti stan, tako da očekujem da će građani odgovoriti na adekvatan način jer ti ljudi koji vrše te visoke funkcije neće braniti zakon i stavove, nego će braniti stanove”, kazao je Perović.

On je za TV Vijesti rekao da će im ključni zahtjev biti da se promijeni ovaj sistem.

“Mnogi su se uživjeli u svoje uloge, naravno sve nauštrb građana. Toga ima i u opoziciji. U našem Sporazumu o budućnosti postoje sve te tačke, postoji red koraka i postoji model koji će garantovati da to ne bude, da kažem, neozbiljna vlada izbornog povjerenja”, istakao je Perović.

Na pitanje kako komentariše spekulacije da u samom pokretu nisu jedinstveni, te da je to doprinijelo slabljenju protesta, on je odgovorio da je prirodno da imaju nesuglasice, ali da su ipak jedinstveni.

“Mi ćemo sada aplicirati za sredstva da uradimo jedno punjenje baterija, jedno utegnuće naše potpuno neformalne organizacije. Radićemo na rješavanju tih unutrašnjih slabosti i želim da kažem da smo se u većinskom dijelu opredijelili da nećemo ući u vladu građanskog jedinstva i da se niko od nas ne sprema da izađe na izbore 2020. godine, kazao je Perović.

Opozicija pod hitno da se uozbilji

Perović smatra da je krajnje vrijeme da se opozicija uozbilji.

“Nije ovo taj trenutak kada će se pokazati prstom prema opoziciji. Za njih je zaista cajtnot, krajnji trenutak, da se 12 mjeseci prije izbora uozbilje i oživotvore Sporazum o budućnosti. Intenziviraju se sukobi unutar opozicije u godini kada slijede izbori!? Šta to znači? To znači da se naša opozicija ne sprema, kao svaka opozicija u svijetu, da preuzme vlast, nego da se pozicionira tu negdje, što je katastrofalno. To je jedna šizofrena politika”, zaključio je Perović.