Oduzeta plovila, akumulatori, mreže i riba

Pripadnici Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero zatekli su danas jednu osobu u nelegalnom izlovu ribe u reonu Bobovišta, saopšteno je iz tog Nacionalnog parka.

Objavljeno: 16. 09. 2019 - 15:23

“Privremeno je oduzeto plovilo, vanbrodski motor, mreže i riba, a osoba zatečena u nelegalnom izlovu ribe procesuirana je Inspektoru za slatkovodno ribarstvo i poljoprivredu na dalje postupanje”, istakli su.

Dodaju da su danas, tokom kontrole područja nacionalnog parka, nadzornici Službe zaštite u reonu Godinja zbog nelegalnog izlova ribe privremeno oduzeli plovilo, vanbrodski motor, dva akumulatora i izlovljenu ribu.

Direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović istakao je da je osnovna funkcija nacionalnog parka i Službe zaštite očuvanje i zaštita njegovih brojnih prirodnih, kulturnih i ljudskim radom stvorenih vrijednosti.

“Služba zaštite redovno obavlja aktivnosti kontrole i zaštite nacionalnog parka i ujedno prekograničnog prirodnog prostora. Apelujemo na građane da se suzdrže od nelegalnih aktivnosti, naročito nelegalnog izlova ribe”, kazao je Ivanović.

Pozivom na broj telefona Službe zaštite 067 342 944 mogu se prijaviti sve eventualne nezakonite radnje.