Svjetska kinematografija na Cinemax-u 2


Cinemax 2 nam nedjeljom u septembru donosi nekoliko zanimljivih filmskih ostvarenja iz različitih krajeva svijeta: slovenački, brazilski

Objavljeno: 16. 09. 2019 - 15:32

Radnja slovenačkog filma „Izbrisana“ (Erased) odvija se tokom ranih 1990-ih. Ana se, nakon porođaja, suočava sa naizgled malim problemom sa papirologijom – pretpostavka je da privremeni gubitak podataka ima veze sa kompjuterskom greškom, ništa strašno. Kroz nekoliko dana, Ana se nađe u zamršenoj mreži birokratije kafkijanskih razmjera: nepostojanje njenih ličnih podataka u kompjuteru znači da ona nema broj socijalnog osiguranja, stalnu adresu i bebu. Ona je na surov način primorana da ostavi novorođenu djevojčicu u bolnici bez prava na posjetu dok se situacija ne riješi. Iznenada, Ana postaje stranac, iako od rođenja živi u Sloveniji. Zakonski, ona ne postoji.

Premijera: 15. septembra u 20.30h na Cinemax-u 2.

Sa radnjom koja se odvija u ledenom sibirskom pejzažu, “Mirna rijeka” (Still River) je dirljiva i napeta drama o ljubavi, povjerenju i vjeri koje izjeda sumnja. Ana i Petros su grčki par koji se nedavno doselio u industrijski grad u Sibiru zbog Petrosovog posla. Njihov prethodno neraskidivi odnos prolazi kroz preispitivanje, počinje da puca po šavovima, a njihova veza se pretvara u sukob između racionalnog i duhovnog.

Premijera: 22. septembra u 20.30h na Cinemax-u 2.

Film „Iz sve snage“ (Do It Right) prati Nasima, šesnaestogodišnjaka smještenog u starateljsku porodicu iz predgrađa nakon smrti njegove majke koja se predozirala. Međutim, on odbija da se integriše u svoje novo okruženje. On izmisli novi život za sebe, sličan onome koji imaju njegovi prijatelji u poznatoj pariškoj školi koju pohađa. Nema razloga da se to promijeni. Ipak, njegova dva suprotstavljena života, onaj u starateljskoj porodici i onaj koji ima sa svojim školskim drugovima, nikada ne smiju da se ukrste.

Premijera: 29. septembra u 20.30h na Cinemax-u 2.

Nedjeljom na Cinemax-u 2 na Extra TV-u!