Mandić: Pozivamo Stankovića i Katnića da podnesu ostavke

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić je na vanrednoj pres konferenciji pozvao Glavnog specijalnog tužilaca, Milivoja Katnića i Vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića da podnesu ostavke.

Objavljeno: 16. 09. 2019 - 15:52

"Znate da su naše ljude vodili u zatvor bez ikakvih dokaza, a ovdje gdje postoje konkretni ljudi, visoki funkcioneri koji se optužuju, ništa se ne preduzima. Svi građani Crne Gore znaju kakva je korupcija u tužilaštvu i pravosuđu, ali nije problem samo u tužilaštvu, nego u svim državnim organima. Stanković i Katnić moraju podnijeti ostavke", naveo je Mandić.

<<< Knežević objavio snimak o navodnoj korupciji u VDT <<<

<<< Stanković neće da odgovara na pitanja novinara: Miran sam, tajming nije slučajan <<<

<<< Katnić: Vujošević napustio Crnu Goru <<<

<<< Sekretar VDT-a osumnjičen da je dio Kneževićeve kriminalne grupe <<<

<<< Marković o snimku: Država mora da reaguje ozbiljno i brzo u ovom slučaju <<<

Lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević je naveo da je leglo kriminala u tužilaštvu.

„U Crnoj Gori nema govora o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije“, istakao je Medojević.

Funkcioner DF-a, Milan Knežević je naveo da je "Milivoje Katnić želio da se snimak objavi, kako bi on bio najpošteniji u Tužilaštvu".

"Imamo i jednu ponudu, da idemo zajedno na poligraf, da oni odgovore da li su uzimali novac,  a mi da odgovorimo da li znamo Šišmakova i Popova. Ukoliko se utvrdi da poznajemo, onda ćemo preuzeti odgovornost i za njihova djela. Ako se utvrdi da su oni uzimali novac, ne da trebaju da podnesu ostavke, već i da krivično odgovaraju", istakao je Knežević.

On je, komentarišući izjavu Katnića da bi prihvatio Nobelovu nagradu, kazao da bi mu "dao dva ili tri Nobela za one dinamite koje je bacao na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, odbjegli biznismen Duško Knežević objavio je na svom Youtube nalogu snimak razgovora sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem.