Knežević: Da li je Stanković rekao sinu da me kontaktira?

– Osoba koja se predstavlja kao vrhovni državni tužilac danas je pobjegla sa konferencije za medije. Tu osobu, koja se odaziva na Ivica, koliko god bježao, čeka ʼmaricaʼ. Kao što se u ovoj današnjoj Crnoj Gori neznalice bez radnog staža i ijednog zarađenog eura u realnom sektoru bave ekonomijom, tako tužilaštvo vode korumpirani pioni mafije – saopštio je predsjednik Atlas grupe i odbjegli biznismen, Duško Knežević.

Objavljeno: 16. 09. 2019 - 18:27

On je u reagovanju na današnje navode iz Tužilaštva, rekao da je javno upozoravao tužioce da će i oni biti do kraja razotkriveni ako ne počnu konačno da rade svoj posao ʼi prestanu da, slušajući gospodara, progone moje zaposlene i moje rođakeʼ.

– Sada će se morati suočiti sa posljedicama svojih postupaka, svoje korumpiranosti i gramzivosti, svog kukavičluka, svog kriminala i svog puzanja pred šefom mafije. Umjesto da čiste Crnu Goru od mafije, i oni su postali dio truleži – smatra Knežević.

Ivica Stanković će, prema njegovim riječima, koliko god bježao, svakako morati da odgovori odakle mu sve nekretnine i luksuzna vozila.

– Kad je već tako pošten, odakle plaća sinu putovanja po svijetu i najluksuznije hotele? Moraće i da kaže kako me je njegov sin kontaktirao da bi on, umjesto Nenada Vujoševića, ubuduće odnosio novac ocu i ostalim tužiocima. Da li je on nagovorio svog sina da mi se obrati sa tim zahtjevom? Je li mu bilo malo skoro milion eura za protekle godine? – navodi odbjegli banker.

Stanković i svi ostali iz tužilaštva koji su danas stali pred kamere moraće, poručuje Knežević, da kažu kako to da, ako su već znali da je Nenad Vujošević uzimao pare, reaguju tek nakon što se pojavio snimak?

– Ništa nijesu preduzeli duže od godinu, čak su navodno imali podatke da je korumpirao jednog tužioca. A Vujošević je sve vrijeme sekretar Tužilaštva koji ima pristup važnim informacijama. To je još jedan skeč u režiji glasovitog tajnovidca Milivoja Katnića. On drži Vujoševića na mjerama i pušta ga da korumpira tužioca, da ovaj donese nezakonito rješenje, pa ga na kraju pušta da napusti Crnu Goru – napominje Knežević.

Tužilaštvo, koje je, prema njegovim riječima, danas samo priznalo korupciju u Tužilaštvu, sada je, kaže, dužno da kaže ko je, pored Stankovića, tužilac koji je primio pare od Vujoševića.

– Pa će onda taj tužilac moći da kaže šta mu je sugerisao Stanković. Sljedeće pitanje je ko je predložio Vujoševića za sekretara, kome je potčinjen, u kakvom je odnosu sa Stankovićem? Sve u svemu, očigledno je da Crna Gora više nema tužilaštvo – zaključuje Knežević.