Nenad Vujošević sam svojim vozilom napustio Crnu Goru preko Dračenovca

Nenad Vujošević, kojeg je Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije Duška Kneževića, napustio je Crnu Goru u petak preko graničnog prelaza Dračenovac – saznaje Pobjeda. Vujošević je napustio Crnu Goru sam, svojim vozilom.

Objavljeno: 17. 09. 2019 - 06:45

Istražitelji su došli do operativnog saznanja da je odmah nakon toga kontaktirao jednog advokata iz Slovenije, kao i dvojicu iz Srbije, kako bi ih angažovao da ga zastupaju.

Ovaj podatak istražiteljima potvrđuje sumnju da se radi o isplaniranoj akciji s ciljem diskreditacije crnogorskih institucija, jer je Vujošević „nestao“ dva dana prije objavljenog snimka, što znači da je tačno znao da će u Knežević omogućiti dovoljno vremena da napusti teritoriju Crne Gore.

***** Marković o snimku: Država mora da reaguje ozbiljno i brzo u ovom slučaju *****

***** Katnić: Vujošević napustio Crnu Goru *****

***** Stanković neće da odgovara na pitanja novinara: Miran sam, tajming nije slučajan *****

Tempirano vrijeme objavljivanja snimka ukazuje da je Vujošević imao plan i dogovor sa Kneževićem. Ime Nenada Vujoševića se u medijima pojavljivalo i ranije, čak se pominjalo da je svojevremeno imao konekcije sa akterima afere S.Č. Bilo je, takođe u medijima, i spekulacija o nekim pokušajima prevara u privredi, ali konkretnih dokaza za to nije bilo. Vujošević, koji je rođeni Podgoričanin, često se u razgovorima hvalisao da ,,u Podgorici može mnogo što da završi“, aludirajući na mogućnost da, kao zaposleni u Tužilaštvu, može da utiče na odgađanje pritvora.

Prema informacijama Pobjede, bezbjednosne službe su se posebno interesovale za njegovo ponašanje nakon što je, makar u posljednje godinu, počeo aktivno da se raspituje za predmete u slučaju Duška Kneževića. Prema istim izvorima Pobjede, nakon što je osjetio da je pod posebnom lupom njegov rad u Tužilaštvu, Vujošević je skovao plan za bjekstvo. Da li je Knežević od početka znao za taj plan, može pokazati samo dalja istraga.