Kovačević: Obostrano priznanje Srbije i Kosova nije predlog, to je ultimatum

Reditelj Dušan Kovačević ocenio je da rešenje pitanja Kosova neće biti ako ostane zahtev za "uzajamnim priznavanjem".

Objavljeno: 17. 09. 2019 - 11:25
N1

"To nije predlog to je ultimatum. I ja bih to ovako narodski preveo. Razbojnici vam opljačkaju najvrijedniju imovinu pa traže da im se prizna da je to što su opljačkali njihovo, a oni će zauzvrat da vam prizanju da je vaše ono što vam još nijesu oteli. I ajde nađi ti nekog normalnog u Srbiji koji će to da prihvati i potpiše", rekao je Kovačević za "Blic".

Povodom približavanja izbora u Srbiji, on je rekao da bi, da je na mjestu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prihvatio sve zahtjeve opozicije, po zakonima koji su oni donijeli i po kojima se glasalo tokom njihove vladavine.

"Prihvatio bih i prisustvo OEBS-a sa kamerama BBC-a koji tvrdi da je Vučić trenutno najslabiji u svojoj dosadašnjoj vladavini. Sve bih prihvatio što je u okviru civilizovanog dogovora, razgovora i uzajamnog poštovanja", rekao je Kovačević.

On je kazao da bi one koji pominju "duge cijevi" u zemlji gdje je građanski rat tokom Drugog Svjetskog rata odnio više srpskih života nego što ih je neprijatelj uzeo, "vakcinisao protiv bjesnila", jer su "očigledno šetali po mrazu sa mokrom glavom".

"Ko pominje i priželjkuje rat i bilo koje riješenje balkanske krize oružjem ja mu želim sve najgore u životu. I našim i njihovim i onima tamo u bijelom svijetu koji se miješaju u život ljudi s otvorenim ranama i patnjama iz nekoliko ratova u dvadesetom vijeku", rekao je Kovačević.