Veljović: Slučaj ubistva Jovanovića rasvijetljen u operativnom smislu, bilo propusta

Slučaj ubistva Duška Jovanovića rasvijetljen je u operativnom smislu, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović, navodeći da je bilo propusta.

Objavljeno: 17. 09. 2019 - 13:52
Mina

Veljović je to kazao na sjednici Odbora za evropske integracije, na kojoj je održano konsultativno saslušanje predstavnika državnih institucija na temu rješavanja slučajeva napada na novinare i imovinu medija u Crnoj Gori.

Veljović je poručio da je policija spremna da posvećeno i odgovorno radi u vezi sa napadima na novinare.

On smatra da je značajno priznanje ono što su saopštili ministar pravde Zoran Pažin i da odgovorni treba da snose odgovornost.

“Nejasnoće oko službene zabilješke - nju su sačinili službenici policije koji su se predmetom bavili. Ona nije postojala u zvaničnim spisima, učinjena je ali nije dobila formu dokumenta i nije zavedena iz meni nepoznatog razloga”, kazao je Veljović.

On je rekao da je slučaj ubistva Duška Jovanovića rasvijetljen u operativnom smilu kao i okolnosti.

“Iskazujem poštovanje za napore koje su uložili nadležni za identifikovanje. Propusta jeste bilo. Ako smo došli do identifikovanja odgovornosti nemam dilemu da treba da snose odgovornost. Niko ne može da bude eboliran od odgovornosti. O bilo kome da se radi, na bilo kom nivou”, poručio je Veljović.

On je rekao da je u Upravi policije pitanje odgovornosti jedno od važnijih.

Veljović je kazao da su svi strani eksperti u Crnoj Gori dobrodošli i da su spremni sa njima da sarađuju.

“U odnosu na slučajeve o kojima govorimo, spremni smo da ih pozovemo i da im otvoreno kažemo šta smo uradili. Ako ukažu na određene probleme spremni smo da to prihvatimo i odgovorno se odnesemo”, kazao je Veljović.