DF: Osuđujemo hapšenje Milačića, odnosiće se prema njemu kao prema Čaki Ivanoviću

Demokratski front najoštrije je osudio, kako tvrde, neosnovanu i prekomjernu primjenu sile policije nad političarem Markom Milačićem.

Objavljeno: 18. 09. 2019 - 13:33

“On kao i svi drugi građani ima pravo da iskaže protest protiv korupcije u tužilaštvu i to na način na koji sam procjenjuje da treba. Кako DF odavno ukazuje, a što je danas Milačić posebno potencirao, institucije sistema su potpuno mrtve, tako da mi ne očekujemo da će se policija i nadležni organi u njegovom slučaju ponašati nešto drugačije nego u odnosu na slučaj Čake Ivanovića, vođe navijača Budućnosti, koji i dalje čami nevin u spuškom kazamatu'', saopštili su iz DF-a.

Iz DF-a smatraju da se i povrede Milačića možda žele prikriti od javnosti. 

''Povrede Marka Milačića možda se od javnosti žele prikrivati kao i povrede Čake Ivanovića tako što bi neki režimlija odlučio da ga “stavi” u zatvor. Df poziva donosioce takvih odluka da ne rade to nego da odmah oslobode Marka Milačića. Ubrzo će doći promjene u Crnoj Gori i ovi koji gone ljude zbog njihovih političkih i drugih stavova i uvjerenja će biti predmet gonjenja slobodnih institucija sistema”, poručuju iz DF-a.