Klub poslanika DPS-a: Želimo dijalog, ali ne dopuštamo opstrukciju reformi

Demokratska Crna Gora je partija prepoznata po nezrelosti, netrpeljivosti prema svim političkim subjektima u opoziciji i u vlasti. Prepoznati su, dakako, i po neradu i bojkotu institucija i države, saopšteno je iz DPS Internet tima.

Objavljeno: 18. 09. 2019 - 18:46

 “Za razliku od njih, vladajuća koalicija, uz ključnu pomoć predstavnika civilnog sektora i akademske zajednice radila je na izbornom zakonodavstvu, predano i naporno. U tom procesu važnu podršku su nam pružili međunarodni partneri, sa kojima sarađujemo u okviru institucija. Oni prepoznaju odgovoran odnos prema zadatku unapređenja sistema. Nijesmo ni tu dimenziju našeg uspjeha, poput kvazi-demokrata, samo-reklamerski i neozbiljno promovisali. To je dio radnog procesa, a Demokrate za rad ne znaju. Takođe, važno je podsjetiti da je na Odboru, najavljeno na trećoj, a potom i na četvrtoj sjednici Odbora, da će članovi Odbora imati priliku da se sastanu sa predstavnikom - ekspertom Venecijanske komisije ali i predstavnicima ostalih relevantnih međunarodnih institucija”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je veoma važno da se opozicija pridruži poslanicima vlasti u radu, a da oni “svakako neće pristati na blokadu i izostanak napretka izbornog sistema i reformi na kojima vladajuća koalicija insistira”.

“Međunarodna zajednica takođe želi da politički subjekti u Crnoj Gori urade posao po evropskim standardima i preporukama. Želimo dijalog i pozivamo opoziciju da nam se pridruži u Odboru, bez obzira na to što ne cijenimo dio naše političke konkurencije. Ipak, to je demokratija, a Demokratama treba političko i životno sazrijevanje da bi to shvatili”, zaključuje se u saopštenju.