Miličković: Nudim 1.000 eura ko natjera opoziciju da bojkotuje Milove - DPS izbore

Privrednik i bivši predsjednički kandidat Vasilije Miličković objavio je u dnevnom listu Dan neobičan oglas u kome nudi 1000 eura ,,nekome ko natjera opoziciju da bojkotuje izbore“.

Objavljeno: 19. 09. 2019 - 06:33

- Ko natjera DF, Demokrate, Demos, SNP, SDP… bar jednu od partija da bojkotuje Milove - DPS izbore, nagrada je 1000 eura - navodi se u oglasu koji je objavljen u jučerašnjem broju dnevnog lista Dan.

U tekstu je navedeno da oglas daje Vasilije Miličković i ostavljen je kontakt broj njegovog mobilnog telefona. U izjavi za Pobjedu, Vasilije Miličković je potvrdio autentičnost oglasa.

- Tačno je da sam ponudio 1000 eura i to je moj oglas. To je moja poruka nesrećnom narodu kome je uskraćeno ustavno pravo da glasa za otvorene liste i svoje neposredne predstavnike - rekao je Miličković.

Upitan zbog čega je ponudio baš taj iznos, a ne neki veći, Miličković je rekao da bi rezultat bio isti i da je iznos višestruko veći jer ne vjeruje da će opozicija bojkotovati izbore.

- Isto bi bilo i da sam ponudio 50 hiljada eura, ali nijesam želio da narod pomisli da se razbacujem novcem. Političke partije su na račun građana postale preduzeća od kojih imaju koristi samo njihovi članovi - naveo je Miličković.

Miličković je posljednjih par godina izuzetno politički aktivan, prvo kroz podršku opozicionim protestima 2015. godine, a potom i kao kandidat za predsjednika države.

Zajedno sa profesorom Đorđem Blažićem i nezavisnim odbornikom iz Budve Stevanom Džakovićem je snažan zagovornik promjene izbornog sistema u kojem bi bile zastupljene otvorene liste.

- Otvorene liste su jedini spas za ovaj narod - rekao je Miličković, koji je na predsjedničkim izborima osvojio nešto više od hiljadu i po glasova.