Advokat: Vujošević na liječenju, pola godine ima zdravstvene probleme

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je kao dio kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića pokušao da utiče na rad tužilaca, nije u bjekstvu već se nalazi na liječenju u jednoj od zemalja iz okruženja i daće iskaz Specijalnom tužilaštvu.On je naglasio da njegov branjenik unazad pola godine ima zdravstvene probleme, te i da o tome postoje izvještaji ljekara specijalista, pa će medicinsku domentaciju dostaviti na uvid Specijalnom državnom tužilaštvu.

Objavljeno: 19. 09. 2019 - 10:46

To je za Pobjedu potvrdio njegov branilac, advokat Lazar Aković, koji je saopštio da mu je punomoćje za Vujoševića predala njegova porodica.

- Danas mi je porodica Nenada Vujoševića, u dogovoru sa njim, predala punomoćje i obavještavam javnost da moj klijent nije u bjekstvu već se nalazi na liječenju u jednoj od zemalja iz okruženja. Vujošević će čim mu se poboljša zdravstveno stanje doći u Crnu Goru i dati izjavu na sve sporne okolnosti – kazao je za Pobjedu advokat Aković.

On je naglasio da njegov branjenik unazad pola godine ima zdravstvene probleme, te i da o tome postoje izvještaji ljekara specijalista, pa će medicinsku domentaciju dostaviti na uvid Specijalnom državnom tužilaštvu.

Na pitanje Pobjede, advokat Aković je odgovorio da ga je, dok je prije dva dana bio na službenom putu u Sloveniji, kontaktirao Vujošević i tada zatražio da ga zastupa.

Vujošević je napustio Crnu Goru u petak preko graničnog prelaza Dračenovac, dva dana prije nego je Knežević objavio snimak telefonskog razgovora kompromitujućeg za vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, gdje navodi da je uzimao novac i prosljeđivao ga prvom čovjeku tužilaštva.