Aprcović primio proslavljenog vaterpolistu Janovića

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović primio je danas proslavljenog crnogorskog vaterpolistu Mlađana Janovića koji je nedavno završio svoju 19 godina dugu karijeru. ,,Čast i zadovoljstvo mi je što je jedan takav igrač promovisao najprije Kotor, a zatim i državu Crnu Goru na besprekoran način. Ne mogu a da ne pomenem Malagu 2008. godine, ali ono što ne smijemo zaboraviti jeste i da si bio proglašen za najboljeg igrača Evrope 2011. godine,” kazao je predsjednik Aprcović.

Objavljeno: 19. 09. 2019 - 14:52

Prisjetili su se blistavih godina crnogorskog i kotorskog vaterpola, od srebra u Ajndhovenu, preko zlata u Podgorici, pa do bronze  u Dubaiju. ,,Želim da ti se zahvalim kako si reprezentovao grad, sugrađane, porodicu  i srećno u nekim budućim angažmanima, a sve u cilju boljeg prosperiteta vaterpola, ne samo na nivou Kotora, već i na nivou Crne Gore.”

,,Slobodno mogu reći da je ovo najljepši trenutak u mojoj karijeri s obzirom da sam Kotoranin i igrajući pokušavao sam na najbolji mogući način da reprezentujem moj rodni grad i državu,” istakao je Janović. Vaterpolista je između ostalog rekao i da mu je ,,…Izuzetna čast što priznanje prima baš od predsjednika Aprcovića.”

Sa reprezentacijom Crne Gore Mlađan Janović je igrao polufinala na Olimpijskim igrama u Pekingu, Londonu i Riju. Karijeru je počeo u kotorskom Primorcu, a 2002. je osvojio Kup SCG. Nakon toga je igrao za Marsej gdje je za četiri sezone osvojio po četiri titule prvaka i Kupa, a igrao je još za Savonu (dva puta prvak LEN kupa), Pro Reko (osvajač prvenstva i Kupa Italija), Galatasaraj (osvajač prvenstva i Kupa Turske), Olimpijakos (prvak Grčke), a posljednje dvije godine karijere proveo je u italijanskoj Breši.