Uhapšene dvije osobe zbog šverca 1.200 kilograma kokaina

Policija u Tivtu je danas uhapsila dvoje hrvatskih državljana, po zahtjevu Interpola Lisabona. Njih Interpol traži zbog trgovine drogom.Objavljeno: 19. 09. 2019 - 18:28

''Policijski službenci su danas lišili slobode M.A. (46) i Ž.B. (53), obojca državljani Republike Hrvatske. Ova lica se potražuju po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Lisabon radi obezbjeđivanja njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina drogom. Oni su, kako se sumnja, 23. juna 2018. godine sa Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu droge kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, u aktivnostima ciljane potrage učestvovali su službenici Sektora kriminalističke policije, Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

''Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u vezi sa ovim predmetom održavali neposrednu komunikaciju sa kolegama iz Portugala i Republike Hrvatske. Realizacije ove ciljane potrage je pokazatelj uspješne međunarodne policijske saradnje'', zaključuje se u saopštenju.