Nastavak akcije „Kargo“: Uhapšen Nikšićanin

Policajci su, u nastavku akcije „Kargo“, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišili slobode D.J. (37) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Objavljeno: 20. 09. 2019 - 15:16

 “D.J. je, kako se sumnja, bio član kriminalne organizacije koja je formirana u cilju vršenja krivičnih djela radi sticanja nezakonite dobiti, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određeni zadatak, a djelovanje kriminalne organizacije planirano na duže vrijeme i sprovođeno na međunarodnom nivou. Ova kriminalna organizacija se duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga, navodi se u saopštenju. 

D.J. je priveden Specijalnom državnom tužilaštvu i za njega je donijeto rješenje o zadržavanju do provoda nadležnom sudiji za istragu. 

Nakon privoda sudiji za istragu za D.J. je određen pritvor i on je sproveden u UIKS. 

U okviru akcije „Kargo“ službenci Uprave policije su u prethodnom periodu lišili slobode ukupno devet lica protiv kojih su Specijalnom državnom tužilšatvu podnijete krivične prijave zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.