Vujoševiću određeno zadržavanje do 72 sata

Sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), Nenadu Vujoševiću, danas je određeno zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). On je, kako je našem portalu saopštio jedan od njegovih advokata, Borivoje Borović, negirao krivicu za djela koja mu se stavljaju na teret.

Objavljeno: 20. 09. 2019 - 15:18
Foto: D. Mijatovic / Pobjeda

„On je iznio odbranu i apsolutno negirao krivicu. Donijeta je mjera zadržavanja do 72 sata da ne bi uticao na tzv. saučesnike i radi provjere njegovih navoda iz odbrane. Kad smo pripremali odbranu u Beogradu, on je rekao da nikad nikome nije dao mito, niti nudio, niti pokušavao bilo šta... A šta je direktno rekao danas, to vam ne mogu saopštiti“, kazao je Borović Portalu Analitika.

Borović je, nakon saslušanja, kazao novinarima ispred SDT-a i to da mu je Vujošević u Beogradu rekao da nije uzeo novac od odbjeglog bankara i predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, već da je to bilo „zamajavanje vlasnika Atlas grupe”.

Vujošević je, podsjetimo, jutros uhapšen na aerodromu u Podgorici, a nakon toga je priveden na saslušanje u SDT.

On se sumnjiči da je dio kriminalne grupe na čijem je čelu Duško Knežević.

Vujošević je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca, Ivicu Stankovića, koji je to negirao.

Sekretar VDT-a prošlog petka je napustio Crnu Goru, dva dana prije objavljivanja prvog audio-snimka.