Treba da vjerujemo Milivoju, Borivoju, Lazaru i Nenadu, a ne sopstvenim ušima

Što je Lazar Aković u Crnoj Gori, to je Borivoje Borović u Srbiji. Omiljeni advokat Aca Đukanovića, šegrt Milivoja Katnića i medijski specijalac bacanja magle u aferama koje potresaju region, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF).

Objavljeno: 21. 09. 2019 - 10:58

“Umjesto da prećuti, Borivoje Borović, preuzima obavezu da po nalogu Mila i Aca Đukanovića pokuša relativizovati najnoviju aferu koja pokazuje koliko je kriminalizovano i korumpirano crnogorsko tužilaštvo. Iako je čitav Balkan vidio kako sekretar u državnom tužilaštvu Nenad Vujošević, u ime Ivice Stankovića, reketira Duška Kneževića, Borivoje Borović nam objašnjava kako su ti snimci pribavljeni nezakonitim putem i da je istina samo ono što tvrdi Milivoje Katnić. Drugim riječima, treba da vjerujemo Milivoju, Borivoju, Lazaru i Nenadu, a ne sopstvenim ušima”, ističe se u saopštenju DF-a, dostavljenom Portalu Analitika. 

Ponovo su postavili pitanje šta bi bilo sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem da su obavili sličan razgovor, kao što su to uradili Nenad Vujošević i Migo Stijepović

“Vjerovatno bi dobili četrdeset godina zatvorske kazne. Ali zato Borivoje Borović, Pljevljak iz kruga dvojke, treba da bude medijski poligraf kriminalnoj grupi iz tužilaštva koja duži niz godina djeluje sa antisrpskih pozicija a sklona je uzimanju mita i korupcije, reketira profesora Kneževića i postavlja se kao “pravosudni” krak režimske hobotnice koja je od Crne Gore napravila besudnu državu. Zato je pravo pitanje sa koliko je para korumpiran advokat Borović da bi nam objasnio kako je istina ono što je izjavio Milivoje Katnić, a ne ono što smo čuli sopstvenim ušima. Ovo je ujedno i dokaz, da je advokatski poziv, čast izuzecima, postao prostitutsko- reketaška funkcija koja funkcioniše po principu želja mafije i režimskog džuboksa. Mnogi advokati su vlastiti poziv shvatili kao preduzetničku djelatnost u kojoj se u startu klijentu kalkuliše korupcija za tužioca i sudiju, a zarada advokata je samo bakšiš koju treba dati po obavljenom poslu. Ovakav način funkcionisanja je potpuno urušio i kompromitovao crnogorsko pravosudje. Zbog toga se i vodi mrtva trka između  Lazara Akovića i Borivoja Borovića ko će prije uletjeti u južne predjele Nobelovih ledja. Svakako ne onako praznih ruku, već sa popunjenom torbom”, zaključuje se u saopštenju.