Glumac otkrio da je HIV pozitivan

Glumac popularne serije "Queer Eye", Jonathan Van Ness otkrio je u svojoj novoj knjizi "Over the top" kako je HIV pozitivan. U knjizi govori o izuzetno teškim vremenima, ali je ona istovremeno ispunjena glumčevim smislom za humorom i srećom.

Objavljeno: 22. 09. 2019 - 22:53

U knjizi piše o dijagnozi te svim zloupotrebama droge što mu je između ostalog i narušilo zdravlje. Glumac koji je poznat po tome što voli nositi žensku odjeću u knjizi je otkrio kako se cijeloga života pokušavao oduprijeti ženskom identitetu.

On je bio prva muška "navijačica" u srednjoj školi zbog čega je često bio maltretiran od svojih vršnjaka.

Zbog toga je i preskočio posljednju godinu srednje škole i ranije započeo studiranje na Univerzitetu u Arizoni. U tom periodu počeo je koristiti kokain, ali i baviti se online escortom.

Zbog toga je izgubio pravo na studiranje i u Los Angelesu je počeo s obukom za kozmetičara. Međutim, njegova ovisnost se tamo pogoršala, a počeo je konzumirati i metamfetamin.

Glumac piše i kako je čak dva puta bio na rehabilitaciji, ali da je opet pokleknuo drogama. Piše i kako se prije sedam godina, onesvijestio u salonu gdje je radio i misleći da ima gripu otišao ljekaru gdje je saznao da je HIV pozitivan.

Od tada, Van Ness se opisuje kao član prelijepe HIV pozitivne zajednice. Više ne koristi teške droge, ali još uvijek pije i puši marihuanu.