SNP: Pozdravljamo dijalog Vlade i Mitropolije

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravlja dijalog koji je juče ponovo pokrenut između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske, a čiji rezultat bi trebalo da bude bolje sagledavanje preporuka Venecijanske komisije u pogledu Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Objavljeno: 25. 09. 2019 - 11:10

"Drago nam je što je premijer Marković konačno shvatio da se sa najpoštovanijom institucijom u državi, koja uživa ogromno povjerenje građana, ne može razgovarati na bazi ucjena, pritisaka i prijetnji", naveo je SNP.

Nadamo se, kako dodaju, da će se loši primjeri narušavanja slobode vjeroispovijesti, kao što su zabrane liturgija na Svaču i Ivanovim koritima, pokušaj rušenja krstionice na Miholjskoj prevlaci i slični, samo pominjati samo kao neprimjeren način rješavanja pomenutih problema.

"Takođe, želimo da vjerujemo da će se pitanje imovine nad vjerskim objektima ubuduće rješavati na način koji je u skladu s pravom, evropskim standardima i praksama i na zadovoljstvo naroda i države, a Socijalistička narodna partija ostaje spremna da dâ svoj doprinos u cijelom procesu", zaključuje se u saopštenju.