Knežević: Čekaju nas ozbiljni problemi u 2020, dijalog neophodan

„I (Milo) Đukanović, i (Zoran) Pažin, i (Duško) Marković saopštili su da nema ništa od tehničke vlade, a Demokrate su rekle da neće učestvovati u radu radne grupe (Odbora za reformu izbornih zakona) ako ne bude bilo tehničke vlade. Šta čekaju onda? Pa valjda je prirodno da poslije svih ovih izjava izađu iz radne grupe. Ne mislim da bi trebalo da se ujedinimo, ali dobro bi bilo da se pomirimo“, saopštio je lider DNP-a i član Predsjedništva DF-a, Milan Knežević u emisiji ,,Neđelja u petak“.

Objavljeno: 29. 09. 2019 - 12:00
Foto: Screenshot

Knežević je istakao da je očigledno da neko sopstvene probleme, one koje je, kako kaže, sam proizveo svojom nedoslijednošću, pokušava da kompezuje tako što napada DF, jer ovaj savez insistira na tehničkoj vladi, što, kako ocjenjuje on, znači da su iz Demokratske Crne Gore –  očigledno odustali od nje.

Lider DNP-a podsjetio je na iznenadnu posjetu šefa delegacije Evropske unije u Podgorici, Aiva Orava Skupštini Crne Gore krajem jula i na razgovor koji je visoki predstavnik EU zatražio sa predstavnicima DF-a.

– I saopštio nam sljedeće: Demokrate i DPS su se dogovorile o njihovom ulasku u radnu grupu. Ja sam posredovao. Ja tražim od vas da podržite dogovor između Demokrata i DPS i uđete i vi u radnu grupu, kazao je Knežević i dodao da su Oravu poručili da njihov savez nipošto neće ulaziti u tu radnu grupu.

Knežević je ocijenio da EU ,,zna šta je napravila dogovarajući se iza leđa ostatku opozicije o ulasku Demokrata u radnu grupu“.

– I sad kad se nalaze u ćorsokaku pokušavaju da DF uđe sa nekom svijećom da im utaba put. Mi ne razmišljamo o povratku u radnu grupu, a smatramo da je neophodno da dođe do dijaloga jer ulazimo u ozbiljne probleme u 2020. godini, saopštio je Knežević i naglasio da je potrebno da se nađe imenitelj za zajedničko djelovanje.