Telekom i IPification na Infofestu predstavili jednostavan i siguran način mobilne verifikacije korisnika

Crnogorski Telekom i kompanija IPification iz Hongkonga predstavili su prvog dana XXVI Festivala tehnoloških dostignuća – INFOFEST trenutno najsavremeniji način sigurne autentifikacije korisnika – IPification. Zainteresovani za pitanja sajbersigurnosti, zaštite ličnih podataka i unapređenja korisničkog iskustva, mogli su da čuju na koji način IPification štiti kompanije i korisnike njihovih usluga prilikom upotrebe mobilnih aplikacija, istovremeno olakšavajući njihovo korišćenje.

Objavljeno: 01. 10. 2019 - 15:48

Integracijom servisa IPification u različite aplikacije, vrijeme potrebno za autentifikaciju skraćuje se sa oko 45 na svega 6 sekundi, čime se u velikoj mjeri poboljšava korisničko iskustvo, kazao je na prezentaciji Saša Adžić, ekspert za razvoj softvera u sektoru za poslovne korisnike Crnogorskog Telekoma. Prednost je, ističe on, i zaštita privatnosti.

„Dok uobičajeni načini autentifikacije korisnika podrazumijevaju pamćenje komplikovanih šifri, ostavljanje biometrijskih podataka poput otiska prsta ili fotografije korisnika, korišćenje SMS poruka, IPification koristi infrastrukturu i informacije operatora u 'heširanom' obliku tako da nisu dostupne trećim stranama, čime se smanjuje mogućnost hakerske ili druge zloupotrebe ličnih podataka. Svijet novih mogućnosti istovremeno je i svijet veće sigurnosti korisnika.“ – objašnjava Adžić.

Upravo to je razlog zbog kojeg je IPification pogodan za implementaciju u različitm oblastima – od bankarskog, preko IT pa do javnog sektora, ističe direktor kompanije IPification, Stefan Kostić.

sasa-adzic-telekom

„Korisnici aplikacija, bilo da je riječ o sektorima bankarstva, prodaje ili turizma, sada mogu na potpuno bezbjedan način da se registruju i uloguju, obavljaju plaćanja, transakcije, i druge akcije unutar aplikacije, bez bojazni da će njihovi lični podaci biti ugroženi.“ – zaključuje Kostić.

Iz Telekoma su kazali da nastavljaju da šire ponudu savremenim i inovativnim digitalnim rješenjima, kako bi izašli u susret specifičnim potrebama poslovnih partnera i klijenata, ali i kako bi dodatno zaštili crnogorske građane prilikom upotrebe mobilnih aplikacija. 
IPification je u ponudi Telekoma za biznis korisnike i partnere od jula ove godine.