Nikola Đuričko progovorio: Evo zašto sam otišao u Ameriku

Proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko odselio se u Ameriku i napustio Srbiju na nekoliko mjeseci, a zajedno sa porodicom preselio se u Los Anđeles.  

Objavljeno: 03. 10. 2019 - 17:39

Prvi put, glumac je otkrio zašto je odlučio da napusti Srbiju na nekoliko mjeseci i sa porodicom se preseli na drugi kontinent.

„Mislim da čovjek mora da preuzme uzde svog života, ja sam dosta dozvoljavao da mene uzdaju. Čovjek mora da preuzme kontrolu nad svojim životom. Kako sam stariji, sve mi je teže da pravim kompromise i polukompromise", rekao je on za emisiju "Među nama" i dodao:

"Imam neke fine obaveze i ići ću u Ameriku da se malo profesionalno usavršavam, ali vrlo brzo ću se vratiti zbog serije 'Ujka novi horizonti', zbog Olegovog filma, i zbog stendapa koje planiram da odigram u novembru", dodaje on i objašnjava:

"Znate kako, ja se bavim filmom i televizijom, kao kad se neko bavi košarkom, u jednom momentu proba da igra u NBA. Tako i ja priželjkujem da zaigram u NBA".

Na pitanje da li je spreman za novi početak, Đuričko je rekao da, bile "prave ili krive, to su jedine godine koje imaš, nema nazad, tako je – kako je".

O tome kako je došao na ideju da ode iz Srbije, odmah odgovara: "Imao sam nekoliko puta prilike da radim sa njima, tamo se dosta snima, engleski relativno dobro znam, pa mi se čini da sebi dugujem tu šansu".

Govoreći o politici, imao je jasno mišljenje:

"Sada je 19 godina od demokratije kod nas, i naše društvo se zaista i ponaša kao neki devetnaestogodišnjak, troši lovu možda više nego što zarađuje, pije malo više nego što bi trebalo…", rekao je Nikola Đuričko.