Glumac odbio ulogu i ostao bez 250 miliona dolara

Met Dejmon je jedan od traženijih glumaca u Holivudu, ali čak i on žali zbog jedne uloge koju je propustio.

Objavljeno: 03. 10. 2019 - 19:20
Met Dejmon u Marsovcu

Slavni oskarovac otkrio je kako je odbio ulogu Džejka Salija u megahitu Džejmsa Kamerona iz 2009. godine, Avataru, kao i da žali jer nije radio sa slavnim rediteljem. Ne samo da je propustio to jedinstveno iskustvo, već je izgubio i ogromnu potencijalnu zaradu.

"Džim Kameron ponudio mi je Avatara. I kad mi je to ponudio, rekao je: 'Sad me slušaj. Ne treba mi niko. Ne trebam ime za ovo, veliku zvijezdu. Propustiš li ovo, pronaći ću nepoznatog glumca i daću ulogu njemu jer te film zaista ne treba. Ali ako prihvatiš ulogu, daću ti 10 odsto od zarade filma", rekao je Dejmon u jednom intervjuu.

"Ispričao sam Džonu Krasinskom ovu priču dok smo pisali Promised Land. Rekao mi je: 'Da si prihvatio tu ulogu, ništa u tvom životu ne bi bilo drugačije. Uopšte ništa ne bi bilo drugačije. Osim što bismo sad ovaj razgovor vodili u svemiru".Tako da - da, propustio sam više novca od većine glumaca zapravo", prisjetio se Dejmon.

GQ izračunao je kako bi Dejmon bio bogatiji za više od četvrt milijarde dolara, s obzirom na to da je Avatar zaradio 2,79 milijardi dolara, piše Index.hr. Bio je film s najvećom zaradom svih vremena, dok ga Avengersi ovog ljeta nijesu skinuli s trona.

Dejmon se prisjetio kako se snimanje Avatara poklapalo s njegovim serijalom o Bornu. Kameron mu je tokom razgovora rekao i kako je snimio samo šest filmova.

"Nijesam shvatio to. Radi toliko rijetko, ali njegovi filmovi, sve ih znate. Shvatio sam da je odbijanje te uloge vjerovatno bila propuštena šansa da ikad radim s njim", dodao je i rekao kako ga je to pogodilo i još uvijek ga pogađa.

"Ali moja djeca jedu i dobro sam", našalio se.