Otkriveno od čega je preminula sestra Gorana Ivaniševića

Porodica bivšeg tenisera Gorana Ivaniševića, prolazi kroz veoma težak period.

Objavljeno: 07. 10. 2019 - 14:13
Foto: Gloria.hr

Prije nekoliko dana, poslije duge i teške bolest, preminula je Goranova sestra Srđana

Ona je bolovala od Hodžkinsove bolesti, a njen otac Srđan kaže da je, iako je bila bolesna, uvijek bila snažna i puna života. Isto se desilo i uoči operacije poslije koje se Goranova sestra nije probudila...

"Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mala. Imala je zračenje i sve je to ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima. Posebno pluća i srce... Prije godinu dana imala je tešku virusnu upalu pluća. Bila je jako slaba. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promjena. Operacija je trajala 11 sati. Sve je bilo kako treba, planirali su kako da je probude. Došlo je do hipertenzije i nisu mogli da joj pomognu", objasnio je njen otac Srđan za 24 sata.hr.

Da je Srđana bila veoma omiljena najbolje govori to da je njena soba oblijepljena emotivnim oproštajnim porukama.

"Bila je omiljena u zgradi... bila je borac u životu... borila se za interese naše zgrade i svih stanara... neka joj bude mirno na drugoj adresi", bile su neke od poruka stanara u zgradi pokojne Srđane Ivanišević.

Srđana Ivanišević je preminula u 53. godini, a brat Goran bio je izuzetno vezan za nju.

"Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se krajem 1988. godine. Spremao sam se za put u Australiju gdje sam planirao da igram kvalifikacije u Adelejdu i potom kvalifikacije Australijan Opena i možda da nastupim na juniorskom turniru. Prije nego što sam krenuo na put, otac mi je rekao da mi je sestra bolesna, da je liječenje skupo, da on ostaje kod kuće i da ću biti sam. Ja te noći nisam spavao, a sljedećeg dana sam otputovao u Australiju i tamo izgubio u završnom krugu kvalifikacija u Adelejdu, ali sam ušao kao laki luzer i stigao do četvrtfinala. I u Melburnu sam prošao kvalifikacije i takođe stigao do četvrtfinala. Juniorski turnir nisam ni igrao. U svakom slučaju sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji ponio sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nijesam odvajao sve do dolaska kući. I zbog toga nijesam spavao u avionu. Onda sam došao ocu i rekao: Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da mogu konačno da se naspavam", ispričao je Ivanišević svojevremeno za jednu lokalnu televiziju.

Srđana će biti sahranjena u srijedu u Splitu.