JANKOVIĆ: Motiva ne može da fali kad se igra za reprezentaciju

U gotovo kompletnom sastavu fudbaleri Crne Gore odradili su drugi trening na pripremama za utakmice sa Bugarskom i Kosovom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Objavljeno: 07. 10. 2019 - 19:56
Foto: FSCG

Uoči treninga, ofanzivac "hrabrih sokola" Marko Janković poručio je da su svi motivisani da do kraja ciklusa osvoje što više bodova.

- Jasno je da motiva ne može i ne smije da fali kad se igra za reprezentaciju, ali isto tako je bitno i da uz dobru igru ostvarimo i dobar rezultat. Protiv Bugarske moramo da damo maksimum i da učinimo sve da upišemo tri boda. Želja i ambicija da damo sve nikada nije sporna, u to sam siguran. Svi smo uvijek davali sve što smo mogli. Da li je to u datom momentu bilo dovoljno da se ostvari dobar rezultat, može da se analizira. Mi smo profesionalci, niko od nas ne igra za nacionalni tim, kao ni za klub, a da ne pruži 100 odsto - rekao je Janković na brifingu sa predstavnicima medija.

Janković se osvrnuo na prethodni duel Crne Gore i Bugarske, na startu kvalifikacionog ciklusa.

U Sofiji je bilo 1:1, ponajviše zahvaljujući odluci sudije Rudija Bukea da u finišu dosudi nepostojeći jedanaesterac za domaćina.

- Ako možemo tako da kažemo, pobijedili smo Bugare u Sofiji, a onda je pred kraj utakmica sviran taj nepostojeći penal... Sada ih dočekujemo u situaciji kada smo već neko vrijeme sa novim selektorom, upoznati smo sa njegovim zahtjevima i vjerujem da ćemo ih pobijediti - poentirao je Janković.