Nikšić: Uhapšeno 10 osoba zbog prodaje droge

U Nikšiću su danas uhapšeni N. M. (31), A. V. (24), P. P. (21), M. Č. (30), I. D. (25), B. B. (31), S. K. (24), N. S. (26), P. O. (24) i M. S. (19) zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i prodavali marihuanu i kokain.

Objavljeno: 08. 10. 2019 - 14:57

"Danas je u Nikšiću realizovana višemjesečna akcija „Piazza“ usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Nikšića. Tokom akcije procesuirano je ukupno 81 lice zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Danas i juče podnijete su krivične prijave protiv 16 lica od kojih je 10 lišeno slobode", kazali su iz Uprave policije (UP).

Dodaju da se troje osumnjičenih nalazi na izdržavanju kazne zatvora u UIKS-u, dok se za tri osobe intenzivno traga.

"Tokom akcije policija je u više pojedinačnih zaplijena oduzela 70 pvc pakovanja sa sadržajem marihune težine oko kilogram i 33 pvc pakovanja opojne droge kokain težine 70 grama. O svemu navedenom je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", stoji u saopštenju.

Takođe, iz UP navode da se od navedenih osumnjičenih troje tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.