Supruga Andrije Mandića i Bajčetić svjedočili o porijeklu dolara; Tužiteljka: Nijesu tvrdnje potrkrijepili dokazima

Sanja Mandić, supruga lidera DF-a Andrije Mandića, svjedočila je danas u predmetu protiv Nebojše Medojevića koji se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Objavljeno: 09. 10. 2019 - 14:09

On je svejdočila o porijekla dolara kojima je vršila konverziju u toku 2016. godine.

Svjedočio je i funkcioner DF-a Nikola Bajčetić koji je pojasnio da je u periodu izbora 2016. godine bio lošeg zdravstvenog stanja jer je prethodno pretučen od strane službenika MUP-a, a u Tužilaštvu je dao iskaz povodom donacije Frontu u iznosu od dvije hiljade eura. 

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojše Medojević i  biznismem Momir Nikolića, optuženi su da su tokom 2016. godine na  teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem  vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i  moći. 

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je kazala da oni danas nijesu materijalnim dokazima  potkrijepili svoje tvrdnje o porijeklu novca koji je korišten za potrebe  izborne kampanje njihove partije 2016. godine.

Advokati odbrane su istakli da je Vukčevič pravo na prigovor iskoristila za medijsko spinovanje kao i da nije na svjedocima da nešto dokazuju.

Advokat Dušan Radosavljević smatra da se Sanja Mandić dobila status  svjedoka u ovom postupku samo iz razloga što je supruga jednog od  lidera DF-a, Andrije Mandića.

Sudjenje se nastavlja nastavlja 16. oktobra.

Proces vodi sutkinja Vesna Pean.