Radulović: Afričke zemlje nam postaju uzor

Jučerašnji izvještaj Svjetske banke (SB), saopšten na njima svojstven način, je potvrda svega na što je upozoravao Demokratski Front (DF), a to je da sa ovom i ovakvom ekonomskom politikom Crna Gora neminovno srlja u bankrot i socijalnu bijedu dominantne većine, kazao je poslanik DF-a, Branko Radulović.

Objavljeno: 09. 10. 2019 - 14:42

On navodi da primjera u pogrešnoj neoliberalnoj politici ima bezboj, i dodaje da je dovoljno pogledati strukturu društvenog proizvoda i spoljnoljnotrgovinske pokazatelje.

<<< Slijedi sporiji rast BDP-a <<<

„Brojne afričke zemlje nam postaju uzor. SB je saopštila da ovakva izgradnja dijela autoputa je proizvela samo kratkotrajnu tražnju i rast BDP. Koliko smo to puta saopštili mi iz DF-a. Dalje SB kaže da Crna Gora nije spremna za nove globalne ekonomske izazove. Tačno, sa kriminogenim izvozom crvenih boksita, nećemo imati ni ovoliko koliko imamo sada“, naglasio je Radulović.

On je istakao i poruku SB da je crnogorska administracija prekobrojna, i poručuje da je (SB) trebala naglasiti da to nije od opozicije već od, kako je kazao, „ogromnog nepotizma režima i njihovog biračkog tijela“.

„Građani, ljekari, profesori, činovnici, zaposleni i nezaposleni, stari i mladi, pravoslavci, katolici i muslimani, opozicionari i „opozicionari“, građanski aktivisti i „aktivisti“, profesionalni i „profesionalni“ mediji znajte, sa ovim režimom i služeći njemu, svaki dan je sve skuplji, svi ćemo ostati i bez „leba“. Ili se dignimo da ih mičemo ili se selimo. Rešenje za dinamičan ekonomski razvoj postoje, ona traže pamet, snagu i upornost. To nam niko neće donijeti osim nas samih“, zaključio je Radulović.