Čeh postao hokejaš

Proslavljeni češki golman Petr Čeh zamijenio je fudbalski teren hokejaškim pošto je potpisao ugovor sa Gilford Finiksom, koji se takmiči u drugom rangu britanskog hokeja.

Objavljeno: 09. 10. 2019 - 23:35
Foto: Naomi Baker / Getty Images

Nekadašnji golman Čelsija i Arsenala, koji za sebe inače kaže da je veliki ljubitelj hokeja, odlučio je da se okuša na ledu pošto je radio na svojoj igri otkako se povukao iz fudbala.

„Nadam se da mogu da pomognem ovom mladom timu da postigne svoje ciljeve. Poslije 20 godina u profesionalnom fudbalu, ovo će za mene biti divno iskustvo jer ću igrati sport koji sam volio da gledam i igram kao dijete“, naglasio je Čeh.

Čeh je igračku karijeru završio prošle sezone, a zatim je preuzeo ulogu savjetnika u Čelsiju, u kojem je postigao svoje najveće uspjehe. Češki golman došao je na Ostrvo 2004. godine, kada je potpisao za ‚Plavce‘, a tada je počeo da navija za Gilford Flejmse, čiji je Finiks drugi tim.

U dresu Čelsija, Čeh je osvojio četiri titule u Premijer ligi, isto toliko trofeja u FA kupu, po jedan u Ligi šampiona i Ligi Evrope, kao i tri u Liga kupu. Sa ‚Tobdžijama‘ je trijumfovao u FA kupu, a stigao je i do finala Lige Evrope, u kojem je njegov tim izgubio baš od ‚Plavaca‘.

Čeh će biti treći izbor Finiksa na mjestu golmana i treniraće sa timom koliko mu budu dozvoljavale obaveze u Čelsiju.

„Petrov dolazak je veliko pojačanje za Finiks. On je sjajan momak, koji vrijedno trenira i ne mogu da dočekam njegov debi“, rekao je trener tima Endi Hemings.