Gradonačelnik bahanalisao na jahti sa prostitutkama?

Žolt Borkaj, gradonačelnik Đera iz vladajuće stranke Fides, Viktora Orbana, rekao je da se neće povući iz predizborne kampanje nakon što su procurile fotografije i video na kojem se vidi njegov seks s navodnom prostitutkom na luksuznoj jahti.

Objavljeno: 10. 10. 2019 - 10:35
Foto: hungarytoday.hu

Da stvari budu još zanimljivije, barem za hrvatsku javnost, jahta se nalazi u Jadranskom moru, kako piše mađarski portal Index.hu.

A kako piše mađarski novinar i politički naučnik Balaš Ceko, jahta je plovila u blizini Dubrovnika u vrijeme kad su fotografije, od kojih su neke vrlo eksplicitne, snimljene.
maxresdefault

- Devet dana do lokalnih izbora u Mađarskoj - fotografije gradonačelnika Đera Žolta Borkaja u društvu nekoliko prostitutki na brodu u blizini Dubrovnika objavljene su na internetu. Borkaj je bio predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora (2010. - 2017.), ali izgubio je povjerenje premijera Orbana prije dvije godine - napisao je Ceko na Tviteru.

Gradonačelnik koji je uhvaćen „in flagranti“ s navodnim prostitutkama dao je izjavu za lokalnu televiziju u ponedjeljak. U njoj se izvinio porodici, ali i insistirao da nije prekršio zakon i da nije koristio javna sredstva za svoje ljetovanje.

zsolt-borkai-preview
Bloger koji je objavio fotografije tvrdi da je gradonačelnik "šmrkao kokain na jahti". Ponudio je još jednu zanimljivu odbranu, tvrdeći da su fotografije i video "dijelom prave, a dijelom manipulirane". Dodao je da se neće povući iz izbora.

- Neću odustati bez borbe i predati grad ljudima koji su nesposobni da ga vode i da mu osiguraju napredak – rekao je Borkaj.