Jovetić: Kombinujemo autoritet javnih institucija i znanje privatnog sektora

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila tekst predloga zakona o privatno- javnom partnerstvu i na ovaj način je stvoren novi okvir za investicionu politiku u Crnoj Gori, izjavila je nakon sjednice Vlade V.D. generalna direktorica Direktorata za politiku javnih nabavki u Ministarstvu finansija Jelena Jovetić.

Objavljeno: 10. 10. 2019 - 15:15

“Novi zakon se bazira na tome da se prepoznaju i sistemski riješe privatno-javna partnerstva, Kombinujemo autoritet javnih institucija i ekspertizu i znanje privatnog sektora. Osnovni cilj je povećanje kvaliteta usluga za krajnje korisnike. Specifičnost je što se ugovori zaključuju na rok duži od tri godine, do trideset godina. Novina je i kreiranje novog tijela- Agencije za investicije Crne Gore, što predstavlja korak u reformi javne uprave”, kazala je Jovetić. 

Agencija za investicije će, kako je pojasnila, obuhvatiti postojeća tijela Sekretarijat za razvojne projekte i Agenciju za promociju stranih investicija (MIPA). 

“Ne oslanjamo se samo na propise u zemljama EU, već i na standarde. Analiza opravdanosti prati svaki projekat privatno- javnog partnerstva”, navela je Jovetić.