Uhapšen jer je udario policajca,ali i povrijedjen tokom policijske akcije

Uprava policija oglasila se danas nakon što je objavljen snimak hapšenja u podgoričkom naselju Konik navodeći da je uhapšen R.D. koji je udario policajca. Kako se navodi, policajac ga je da bi ga savladao upotrijebio prinudu pri čemu je R.D. povrijedjen.

Objavljeno: 10. 10. 2019 - 16:09

Službenici Uprave policije su juče u ulici Muharema Asovića kontrolisali vozilo bez registarskih oznaka kojim je upravljalo nepoznato lice, objašnjava se u saopštenju i dodaje da su su prišli vozilu radi kontrole i legitimisanja lica kada je prišao R.D. i poliicjskim službencima uputio uvrjedljive riječi.

"On je upozoren od strane policijskog službenika da se udalji po čemu nije postupio nakon čega je odbio da postupi i po izdatom naređenju. R.D. je nakon toga otvorenom šakom udario policijskog službenika u predjelu glavu. U cilju savladavanja aktivnog otpora i odbijanja napada od sebe policijski službenik je upotrijebio sredstva prinude prilikom čega je R.D. zadobio povrede", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da R.D. je lišen slobode i doveden u službene prostorije policije gdje mu je ukazana ljekarska pomoć od strane službenika Hitne medicinske pomoći.

https://portalanalitika.me/clanak/347855/snimak-hapsenja-ostavite-mi-brata-ljudi-policajac-mene-si-nasao-da-udaras

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se R.D. liši slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti a protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru.

Shodno zakonskoj proceduri o upotrebi sredstava prinude obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se u policijskom saopštenju.