Silna Belgija, Rusija na pogon Dzjube i preokret Kipra u Kazahstanu

Fudbaleri Belgije i Rusije su zabilježili ubjedljive pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Kipar je upisao trijumf na gostovanju Kazahstanu.

Objavljeno: 10. 10. 2019 - 22:49

Rezultati sedmog kola takmičenja u okviru Grupe I nisu donijeli pomjeranja u vrhu tabele, a najveći dobitnik, iako je pobjedio sa samo jednim golom razlike je selekcija ostrvske države.

Uoči ove runde kvalifikacija Kazahstan i Kipar su bili izjednačeni na diobi treće i četvrte pozicije sa po sedam bodova, a trijumfom u gostima rezultatom 2:1 izabranici Ran Ben Šimona su se osamili na mjestu iza vodećih, Belgije i Rusije.

Domaća ekipa je bila u prednosti od 34. minuta, pošto je gol postigao Temirlan Jerlanov, a do poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Gotovo četrdeset minuta poslije prvog pogotka na meču zatresla se mreža domaće nacionalne selekcije, u 73. minutu je glavom loptu u mrežu poslao Pijeros Sotiriju.

Preokret je stigao 11 minuta kasnije, Nikolas Joanu je uputio neodbranjiv udarac na golu Kazahstana i kompletirao preokret.

U ostalim mečevima Grupe nije bilo dilema o pobjedniku, Belgija je sa 9:0 savladala San Marino, dok je Rusija postigla četiri gola u trijumfu nad Škotskom, iako je prvo poluvrijeme bilo završeno bez golova.