Vuksanović Stanković traži hitnu raspravu o povećanju plata prosvjetnim radnicima

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković, uputila je Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport 03. septembra, 2019. godine inicijativu za konsultativno saslušanje resornih ministara prosvjete i finansija na temu „Razmatranje socio-ekonomskog položaja i statusa prosvjetnih radnika u Crnoj Gori“, posebno u dijelu uvećanja zarada prosvjetnim radnicima, kazali su iz te partije.

Objavljeno: 14. 10. 2019 - 12:25

U saopštenju se navodi da je predsjednica SDP-a uputila danas urgenciju predsjedniku Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radulu Novoviću, kako bi se što hitnije razmatrao prijedlog za konsultativno saslušanje resornih ministara na pomenutu temu.

Podsjećaju da je od upućivanja inicijative prošlo preko mjesec dana, a da sjednica na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi još uvijek nije sazvana.

„Jedan od razloga za hitno razmatranje ovog prijedloga jeste i to da je u toku priprema predloga Budžeta za 2020.godinu, i zahtjev sindikata za povećanja zarada za 10 odsto, te je potrebno čuti mišljenje nadležnih ministara oko ove i drugih tema vezanih za standard prosvjetnih radnika“, istakli su iz SDP-a.

 

urgencija1

urgencija2