Učenici Ekonomske škole obavljaće praksu u Ministarstvu javne uprave

Sporazum o saradnji između Ministarstva javne uprave i Srednje ekonomske škole ,,Mirko Vešović“ iz Podgorice potpisale su danas ministarka javne uprave, Suzana Pribilović i direktorica škole, Dijana Vujačić.

Objavljeno: 16. 10. 2019 - 14:11

Ministarka Pribilović je istakla da otvorena uprava podrazumijeva javnu upravu koja je efikasna, transparentna, otvorena i dostupna građanima, ali i mladima i upravo na tome radi Ministarstvo javne uprave.

„Sporazumom koji smo danas potpisali obezbijediće se učenicima izvođenje praktične nastave u Ministarstvu javne uprave, a prateći obrazovne programe iz oblasti prava i ekonomije. Kroz praktičnu nastavu u Ministarstvu javne uprave učenici su u mogućnosti da steknu iskustvo iz oblasti prava i ekonomije spajajući teoriju i praksu“, kazala je ministarka Pribilović .

Ona je kazala, obraćajući se učenicima škole na potpisivanju, da je ovo dobra prilika da se usavršavaju u svojim strukama i samim tim ulažu u znanje, koje je zajednički najveći potencijal i da jednog dana i rade u javnoj upravi.

 

mju2

 

,,Iskreno mi je zadovoljstvo što sam u prilici da vas ugostim danas. Vrata Ministarstva javne uprave su vama i vašim kolegama širom otvorena, posebno imajući u vidu da ste svi vi, potencijalno, sjutra i službenici ovog ministarstva. Nadam se da će ovo biti lijepa saradnja koja će vam koristiti'' – poručila je ministarka Pribilović učenicima.

,,Želim da se zahvalim ministarki Suzani Pribilović i cjelokupnom njenom timu što su omogućili da realizujemo ovu saradnju i što su prepoznali potrebu naše škole, ovih mladih ljudi i sistema obrazovanja i širom otvorili vrata da učenici ne samo teorijski, već i praktično stiču znanja upravo u vašem ministarstvu. Mi smo ciljano izabrali ovo ministarstvo, jer znamo vašu efikasnost i kvalitet rada koji su nesporni na svim poljima'' -  saopštila je direktorica škole, Dijana Vujačić.

Sporazumom je definisano izvođenje praktične nastave u skladu sa obrazovnim programima iz oblasti prava i ekonomije za učenike koji budu upućeni na praktičnu nastavu. Nastava će se izvoditi u prostorijama Ministarstva javne uprave u skladu sa planom realizacije koji priprema Škola, a na koje ministarstvo daje saglasnost.