Rekonstrukcija dva zdravstvena objekta do kraja godine

U okviru projekta Za ljepše zdravstvene ustanove do kraja godine biće rekonstruisana dva zdravstvena objekta, dogovoreno je na sastanku ministra zdravlja Kenana Hrapovića sa menadžmentom kompanije Cerovo i Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

Objavljeno: 16. 10. 2019 - 18:28

Kako je saopšteno iz Ministarstva, projekat je predviđen Memorandumom o saradnji između tog resora, RTCG i Kompanije Cerovo.

„Na ovaj način način ste pokazali ozbiljan i odgovoran odnos, kako prema svom poslu i kompaniji, tako i njenom imidžu, ponašajući se u skladu sa standardima društveno odgovornog poslovanja, vodeći računa o sredini u kojoj živite i radite i osluškujući potrebe društva, države i sistema“, istakao je Hrapović.

Izvršni direktor kompanije Cerovo zahvalio je Ministarstvu zdravlja i zaposlenima u zdravstvenom sistemu na, kako je naveo, odličnoj saradnji, koja je i rezultirala idejom da se projekat nastavi i u narednoj godini.

Nataša Baranin iz RTCG istakla je da će i dalje nastaviti da medijski prate i podržavaju projekat, i na taj način skrenu pažnju na tu važnu temu, s ciljem da ta saradnja podstakne i druge kompanije na sličan čin.

Kako su kazali iz Ministarstva, cilj saradnje, koja je počela u julu prošle godine, bio je da se kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti obezbijede kvalitetniji uslovi za rad i pružanje usluga u zdravstvenim ustanovama.

Do sada je, u okviru projekta, urađena sanacija, adaptacija i rekonstrukcija Klinike za Ortopediju i traumatologiju KCCG, Doma zdravlja Mojkovac i Bar, zdravstvene stanice Vladimir i Opšte bolnice Pljevlja, u ukupnom iznosu od 51 hiljadu EUR.

„Kompanija Cerovo uložila 17,5 hiljada više od plana na početku projekta, što izuzetno poštujem i na čemu im izražavam zahvalnost u ime zdravstvenog sistema“, istakao je Hrapović.

On je zahvalio i Televiziji Crne Gore koja je obezbijedila vidljivost projekta kroz kontinuirano medijsko praćenje.

„Hrapović je podsjetio da je centar našeg zdravstvenog sistema pacijent, a da je ovaj projekat renoviranja i adaptacije pomogao da se u zdravstvenim objektima i pacijenti i ljekari osjećaju udobnije i komotnije“, kaže se u saopštenju.