Skandal: Jutki osam mjeseci zatvora, kaznu neće odslužiti ako ne ponovi krivično djelo

Osnovni sud u Brusu izrekao je uslovnu osudu od osam mjeseci zatvora sa rokom provjere od dvije godine bivšem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki.

Objavljeno: 16. 10. 2019 - 19:33

On svojevremeno Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio sve svoje prihode, a što je bio obavezan da uradi kao lokalni funkcioner, saznaje Tanjug.

Kazna od osam mjeseci zatvora se neće izvršiti ukoliko Jeličić u roku od dvije godine ne ponovi krivično djelo.

Ovo je prvostepena presuda na koju i Jeličić i tužilaštvo imaju pravo žalbe.

Jeličiću se sudi i zbog optužbi za polno uznemiravanje bivše zaposlene u opštini Marije Lukić.

Optuženi Jeličić je na ročištu u septembru negirao da je Mariji Lukić slao lascivne poruke i na bilo koji način je seksualno uznemiravao.

Lukić je ostala pri svom iskazu da je bila žrtva seksualnog uznemiravanja. Napomenula je kako od trenutka kada je sve otkrila javnosti, dobija pretnje.

Slučaj “Jutka” pokrenula je TV Prva, odnosno emisija “Život priča”, u kojoj je Marija Lukić iznijela niz optužbi na račun bivšeg predsjednika Opštine Brus.

Treba napomenuti kako je TV Prva ranije objavila da je tokom emitovanja emisije “Život priča”, Brus ostao bez televizijskog signala.

Kako su nezvanično tada saopštili, predsednik opštine Milutin Jeličić Jutka zatražio je od lokalnog kablovskog operatera da isključi signal Prve TV, a kako distributer to nije učinio, isključena je struja u Domu kulture gde se nalazi tehnika kablovskog distributera.